STP Solutions
+44 (0)20 8686 5522
info@stpsolutions.co.uk

Quick Info

New Build, Refurbishment & Fitting Out
Location - Russell Square, London
Project Duration - 16 Weeks
Project Costs - £ 200,000.00

University College London

Russell Square, London

An upgrade and refurbishment project for three corridors at University College of London to replicate previously upgraded corridor on alternative floor to ensure consistency through-out the college.

Each corridor required new suspended ceiling to be installed complete with new light fittings that connectd to existing lighting system, and new emergency light fittings also connected to existing system within the building.

All corridor doors were replaced with new timber fire rate doors and manifestation where required and new flooring was also installed throughout corridors, lift lobbies and recepetion areas.

Project was completed over 16 week period predominantly during normal university hours whilst the building remained occupied by staff, students and on occasions external examiners. Liason with stakeholders was key to ensure disruption to students and staff was kept to a minimum especially during exam timetables.

Project Elements

  • Upgrade of lighting and controls
  • New suspended ceilings
  • New flooring
  • New fire rated timber doors
  • Redecoration

Project Reference

''A successful delivery on a live site, communication was key, the contractor worked well with building users and built good relationships to enable the project to remain on programme. A pro-active approach to changes in project scope and specification. No incidents or accidents were recorded during the life of the project. Post completion snagging has been carried out to the satisfaction of the customer and end users.''

Project Officer,
University College of London

Affiliations